Archive for the 'MacGregor 26M' Category

окт. 07 2008

Първо плаване с MacGregor 26M

Искам да Ви разкажа за първото си плаване с ветроходната яхта MacGregor 26M.

Както може би знаете никой от нас не беше плавал сам или с приятели с по-голяма ветроходна лодка. Не е MacGregor-a е голяма, не, само 7.80 м. е. Въпреки това успяхме да се качим 7 човека, 6 от които бяхме постоянно на кокпита. Е, малко е тесничко, ама като искаме да сме отвън няма начин. Успяхме да я избутаме от кея, без да ударим нищо. Вятърът беше много приятен и не много силен. Въпреки това, на моменти успявахме да постигнем крен от 30 градуса. При първото по-силно накреняване се поуплашихме всички, но веднага ни стана ясно, че няма нищо опасно. Не можем да изпаднем от лодката, нито да се обърнем. Управлението на платната е супер лесно и удобно от кокпита, всичко ти е подръка, така че може да се управлява и от един човек. Лично на мен вътре ми е малко клаустрофобично, тъй като не мога да разбера кога точно лодката ще се накрени и се налага понякога да се подпирам по стените. Иначе е удобно, комфортно, спокойно се събират четирима души, без да се блъскат. Но това дали ще си на кокпита или вътре е въпрос на личен избор.

Лодката на мотор също се държа много стабилно и лесно, само дето е доста по-шумно.

Направихме си и малък експеримент. На платна, без да се управлява лодката, без да се държи руля, насочената вече лодка си държи курса. Така, дори и да изпуснеш руля или да влезеш за нещо в кабината, ако сте сами може да бъдете спокойни. Няма да имате проблем.

Прибирането и приставането също не са проблем, единствето трябва да свикнете с габаритите на яхтата.

Коментарите са изключени за Първо плаване с MacGregor 26M

юли 21 2008

Добре дошли при нас

Здравейте любители на вятъра и морето!
Щом сте открили нашия блог, значи вече Ви е влязъл „вятър в главите“ или вече си пробива път натам.
Интересува ли Ви как си прекарваме ние? Искате ли да се присъедините към нас? Влече ли Ви да киснете по цял ден в някоя локва, чакайки вятъра да се сети да подухне, или да крещите, носейки се с бясна скорост по водата, носени от вятъра?
Интересно ли Ви е какво различава една яхта от друга и има ли за Вас по-важни неща от обзавеждането и интериора на яхтата, включително и „русата“ част от интериора и екстериора?
Е, ние сме всяка свободна минута във водата, и тук, както и във блога към фирмения ни сайт – www.se-yachting.eu, ще публикуваме нашите, и на нашите приятели, преживелици във водата и лодката.
Каним и Вас да се включите – и в екипа на борда, и в блога.

Коментарите са изключени за Добре дошли при нас